Vill de rödgröna ge upp den svenska narkotikapolitiken?

Drogtester och narkotika­politik diskuteras i valrörelsen. Thomas Bodström (S) har i maj tackat nej till att genomgå ett frivilligt drogtest i samband med en inspelning av radioprogrammet P3 nyheter granskar, som sänds idag.

Bodström har givetvis rätt att tacka nej till ett frivilligt drogtest av detta slag och hans beslut ska respekteras. Sveriges Radio gör inte heller något fel när de erbjuder Bodström att frivilligt gå med på ett drogtest. Det ganska klantiga agerandet av Bodström - att först tacka ja och sedan ändra sig - skapar en förvirrad situation som nu bloggare och andra tyckare med skadeglädje kastar sig över och spekulerar i hans personliga förhållande till narkotika. 

Bodström hade sina skäl till att neka drogtestet och även om det idag pågår en jakt på honom som person så kommer nog detta att ganska snabbt att blåsa över. Dock så finns det en annan fråga där under som är mer aktuell och intressant i valrörelsen och som vi hittills inte fått svar på. Vad kommer de röd-gröna att göra i knarkfrågan om de får makten?

Vänstern arbetar för ett avskaffande av konsumtionsförbudet, senast genom en debattartikel av Alice Åström i Aftonbladet den 12 augusti. Mona Sahlin har nyligen sagt i en intervju i tidskriften Narkotikafrågan att hon och Socialdemokraterna står fast vid den svenska narkotika­politiken, och att hon inte tänker släppa på att narkotikan ska vara förbjudet.

Om de röd-gröna vinner valet, vilken linje kommer då att gälla, beror det på vilket parti som får ministerposten. Väljarna har rätt att får veta innan valet.

Per Johansson och Linda Nilsson

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln