Om boken Tell Your Children: The Truth About Marijuana, Mental Illness and Violence

Den före detta New York Times-reportern Alex Berenson hade en debattartikel i Wall Street Journal för några dagar sedan, som är en sammanfattning av hans nya bok Tell Your Children: The Truth About Marijuana, Mental Illness and Violence. Den kommer ut den 8 januari.

Berenson går igenom vad som hänt i USA de senaste åren efter att ett antal delstater legaliserat cannabis, vilka konsekvenser det fått hälsomässigt och när det gäller våldsbrott. Det sistnämnda är onekligen mycket mer kontroversiellt än det förstnämnda. Bara personer som är förälskade i cannabis kan förneka att drogen har betydande hälsomässiga nackdelar. Kopplingen till våld är inte lika tydligt klarlagd men fler och fler uppgifter tyder på att kopplingen finns.

Boken kommer som sagt ut 8 januari och det ska bli spännande att läsa den. Vi får återkomma med en recension. Under tiden kan det vara intressant att titta på twitterdebatten om boken. Alex Berenson själv deltar i den och får en hel del stöd från andra twittrare.

I USA är cannabisfrågan superhet politiskt vilket gör att många fler engagerar sig i den. I Sverige är frågan kanske inte iskall men definitivt åt det svala hållet. Möjligen en förklaring till varför en begränsad grupp hängivna cannabisvänner tar så stor plats på sociala medier som de gör. De får för lite mothugg på grund av att så många inte bryr sig om frågan.
 
Per Johansson