Ekdal och Ekdal om drogpolitiken

Tre frågor till Per Johansson, RNS generalsekreterare, inför hans medverkan i Ekdal och Ekdal tisdag 19 februari på SVT 2.

- Hur kommer det sig att du ska medverka i programmet? Hur förbereder du dig? Samt vilken fråga tycker du är viktigast i sammanhanget?

-Ekdal o Ekdal är nytt i tv på så vis att de ganska grundligt tar sig an en fråga per program. Den här gången ska det handla om narkotikapolitiken. RNS har ju spelat rätt stor roll i debatten genom åren så jag antar att det är därför jag blev ombedd att medverka. 
Jag har kunnat förbereda mig genom att jag haft kontakt med redaktionen som förklarat vilka ämnen de vill ta upp.
Den stora frågan tycker jag är vilken inriktning man ska ha på politiken. Ska vi sträva efter ett narkotikafritt samhälle eller ska vi ha något annat mål? Det har stor betydelse för hur man utformar politiken. 

Ekdal och Ekdal - SVT Play eller SVT2 19 februari