Vem ska reagera och vem ska agera?

Vår vision är ett samhälle fritt från illegala droger. Jag vet att det finns krafter som vill annat. Men jag känner inte ett enda barn som vill se sin mamma eller pappa påverkad och jag har aldrig mött en förälder eller ett syskon som inte lider när deras kära missbrukar narkotika.

Det pratas mycket nu om att det inte räcker att prata. I dag ser vi konsekvenserna av att vi låtit det gå för långt i förorten. Att vi samarbetat för lite och reagerat för långsamt så att vi fått så kallade utsatta områden. Det räcker inte att reagera om vi inte agerar. Om ett barn far illa. Om samhället skär ner på skola och fritid. Om brottsbekämpande myndigheter inte får möjlighet att utveckla sina arbetsmetoder för att agera mot kriminaliteten.

Men vi har även märkt att det går att samarbeta över partigränser, lägga ner stridsyxan och se till samhällets bästa när det krisar. Den unika pandemivåren har visat att det finns en vilja och att det är möjligt att gemensamt arbeta för bästa möjliga i en oerhört svår tid. Det har varit allt annat än smärtfritt och det har varit självutnämnda experters julafton, men målet har varit gemensamt. Så få som möjligt ska bli smittade.  Människor ska överleva. Samhället ska ta minsta möjliga skada. Vi har ännu inte facit, det är sorg, det är katastrof men vi vet att de flesta har gjort vad de kan i det lilla och i det stora för att vi vill uppnå samma sak. 

När människor hör av sig till Narkopodden för att de har något att berätta, något som kan hjälpa mig och andra att förstå, då vet jag att vi behövs, RNS, Narkotikafri Skola och våra olika kanaler. Människor i min bransch, antidrogbranschen, är människor som vill väl och gör det vi kan och mäktar med.

En ny förbundsstyrelse är på plats. Den består av människor som vill engagera sig, som har ett gemensamt mål - Ett narkotikafritt samhälle. Dessutom är vi beredda att agera och inte bara reagera.

Du som läst detta, jag tror att du är med i matchen. Tack!

JESSICA VIKBERG

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Göte Wallin » Valet och vi:  ”https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/can-varken-over-eller-medelklass-som-star-f..”

  • Marcus » Valet och vi:  ”Jessica Vikberg måste ju vara född på stenåldern. Att tro att förbud ska minsta ..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-