Nyfiken på vår kampanj
8 myter om cannabis?
Läs mer
här

En utredning ser över möjligheten att skärpa straffen där vuxna utnyttjar barn för narkotikabrott. Enligt Justitieminister Morgan Johansson är förslaget att lagen om människoexploatering ska gälla även narkotikahandel. Ett förslag väntas till sommaren.

Lagen ska kunna användas mot dem som involverar unga i brottslighet, även i sådana fall där de unga agerat mer eller mindre frivilligt.

Enligt utredaren Anders Perklev skulle detta innebära en möjlighet till betydligt högre straffsatser än vad narkotikabrottslagen normalt medger när det gäller organiserad gatuhandel med droger.

Sverige som har ett förbud mot narkotika har samtidigt en svag lagstiftning som skydd för unga som involveras i olaglig narkotikahantering. Att regeringen nu utreder en lagändring och skärpning av påföljden för sådana brott är därför mycket bra.

Läs hela inlägget »

Senaste nytt

 • Kvinnors rätt får inte försämras i pandemin

  8 mars 2021 07:55
  Vi kan inte se på när kvinnors rättigheter till liv och skydd åsidosatts och är på tillbakagång. Corona-pandemin får inte användas till att öka kvinnors utsatthet, skriver Leena Haraké, kvinnonätverket KSAN, en krönika i samband med 8 mars. et är dags igen för den internationella kvinnodagen på måndag den 8 […]
  Inlägget Kvinnors rätt får inte försämras i pandemin dök först upp på Drugnews.
 • Allt fler väljer superstark cannabis

  4 mars 2021 11:47
  WASHINGTON DC Försäljningen av koncentrerad cannabis, med rusgivande THC-halt upp till 95 procent, stiger kraftigt i USA. På bara ett år ökade försäljningen 40 procent, rapporterar cannabisindustrins nätsajt Marijuana Business Daily. Teknisk utveckling av dab rigs-apparater för att inta drogen driver på trenden. llt fler cannabiskonsumenter i USA föredrar de […]
  Inlägget Allt fler väljer superstark cannabis dök först upp på Drugnews.
loading...

Följ oss på sociala medier

loading...
loading...