Varje gång ett barn dör för att det sociala nät som skulle fånga upp och skydda brustit. Varje gång ett barn kommer i vägen för en kula som överhuvudtaget inte skulle avlossats. Varje gång ett barn blir skrämt av en påverkad morsa, brorsa eller pappa. Då har vi vuxna misslyckats kapitalt.

Barnkonventionen har varit lag i snart ett år. Ett år där vi fortsätter se sorgliga exempel på drogrelaterad död bland unga.

Det är så svårt att ta in, att alls föreställa sig hur livet slutade för de små barn som miste livet för att de inte blivit väl omhändertagna av sina föräldrar eller av oss som borde observerat och agerat.

Läs hela inlägget »

Senaste nytt

 • Sibirien: 7 döda efter druckit handsprit

  24 november 2020 17:20
  MOSKVA Minst sju personer har avlidit efter ha druckit handsprit i staden Tomtor i ryska Fjärran Östern. Ytterligare två personer är i koma. Minst nio hade druckit handspriten som köpts i en butik i Tomtor i republiken Sakaka, över 900 mil från Moskva. En femlitersdunk hittades på platsen, rapporterar AFP. […]
  Inlägget Sibirien: 7 döda efter druckit handsprit dök först upp på Drugnews.
 • Tillslag mot växlingskontor i Malmö

  24 november 2020 16:15
  Två personer har anhållits i samband med myndighetsgemensamma tillslag mot två växlingskontor och flera andra adresser i Malmö i tisdags. Misstankarna rör bland annat synnerligen grovt narkotikabrott och grov penningtvätt.Insatsen hade förberetts länge och medverkade gjorde förutom polisen även bland annat Ekobrottsmyndigheter och Skatteverket i Malmö. Det handlar om insats […]
  Inlägget Tillslag mot växlingskontor i Malmö dök först upp på Drugnews.
loading...
loading...
loading...