RNS kommenterar

Bloggen där RNS kommenterar aktuella frågor inom narkotikapolitiken

I dag har RNS skickat en uppmaning till berörda departement i regeringen; social-, utbildnings- och justitiedepartementet.

Den handlar om att arbeta förebyggande på skolor, att förebygga liberalisering i och utanför Sverige samt hur kontakten mellan skola och föräldrar kan förbättras, för barnens skull.

Läs hela inlägget »

Idag, 1 november, pågår ljusmanifestationer på flera orter runt om i landet. Tillsammans tänder vi ljus för att minnas de vi förlorat på grund av narkotika, men också för att belysa behovet av bättre vård och stöd från samhället till dem som drabbas. Vi kommer delta på plats på Järntorget i Göteborg mellan kl. 16.30-19 och på Sergels Torg i Stockholm kl. 17-17.45.

Läs hela inlägget »

Okunskapen om drogen är på sina håll fortfarande stor när det gäller bland annat skadeverkningar, medicinsk användning och att en legalisering skulle minska problemen i samhället. Den allt rikare cannabisindustrin driver på sådana myter.

Läs hela inlägget »

Frihamnsdagarna i Göteborg är en demokratisk mötesplats där samtal och idéer som leder till förändring kan uppstå.
 
Ta chansen att bli peppad och ställa frågor direkt till Gentlemen’s Coach som möter Narkopodden i ett samtal om att välja väg, hitta möjligheter och göra sunda val på vägen mot dina drömmars mål. Du kan förvänta dig pepp på allvar samt få med dig berikande budskap och en rejäl dos energi!

Läs hela inlägget »

Stockholmsenkäten genomförs vartannat år i årskurs 9 och i år 2 på gymnasiet i Stockholms stad. Resultaten för 2022 är generellt stabila och förändringarna jämfört med föregående mätning är små men inom några områden märks en del förändringar.

Narkotikaanvändningen har minskat och ligger på en stabil nivå över tid, dock högre än det nationella genomsnittet i CAN:s mätningar.

Läs hela inlägget »