RNS kommenterar

Bloggen där RNS kommenterar aktuella frågor inom narkotikapolitiken

Stort grattis säger vi till Umeå som har utsetts till Årets förebyggande kommun och till ANDT-samordnaren Dzemal Sabovic, Ale kommun, som blev årets förebyggare. CAN-priset presenterades igår på Förebygg.nu-konferensen.

Läs hela inlägget »

Varje år sker fler än 500 narkotikarelaterade dödsfall i Sverige. Varje dödsfall är ett för mycket. Idag deltar vi därför i en digital ljusmanifestation för att minnas narkotikans offer.

Läs hela inlägget »

I flera år har inflyttningskommunen Ale dragits med en stigande brottsstatistik. För ett och ett halvt år sedan påbörjade trygghets- och missbrukssamordnaren Dzemal Sabovic och kommunpolis Jessica Ask en satsning för ökad trygghet inom kommunen. De hade en gravt svår problembild och påbörjade en översyn och la grunden till ett systematiskt arbete.

Läs hela inlägget »

Attityder mot droger har blivit mer tillåtande och i välbärgade centrala delar av Göteborg har fler skolelever prövat narkotika. Nu vill styrande Alliansen att slumpvisa drogtester prövas i stadens skolor och att narkotikahundar används.

Jessica Vikberg, ordförande i Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle, välkomnar förslaget:

Läs hela inlägget »

Denna vecka firar Narkopodden två år. Samtidigt lägger vi ut vårt 40:e avsnitt som även livesändes under Frihamnsdagarna i Göteborg. De 25 minuter långa avsnitten kommer ut var tredje vecka. Ibland har vi lagt ut något extraavsnitt då något speciellt har hänt som vi vill aktualisera.

Läs hela inlägget »