Föreläsare och ambassa­dörer

Vi har många kunniga föreläsare som har både teoretiska och praktiska erfarenheter av narkotikaproblemet och vad man kan göra åt det.

Är du intresserad av att någon av våra föreläsare kommer till din skola, arbetsplats
eller förening? Kontakta oss:
Tel: 08- 643 04 67
e-post: info@rns.se

96273774-xR9iw

Erik Leijonmarck

Erik har har mångårig erfarenhet av arbete med frågor som rör cannabis och andra droger. Är författare till boken Drog-handboken: guide för föräldrar och andra nyfikna (2019) som handlar om hur föräldrar kan förhålla sig till att droger blir allt mer vanligt förekommande i sina barns uppväxtmiljöer.

Föreläser för elever, lärare och föräldrar om bl.a cannabis och påverkan på den unga hjärnan och om de krafter som vill tjäna pengar på att göra unga människor till konsumenter av narkotika. Om beroendets mekanismer och om två ytterligare skäl för unga att avstå droger - att de bidrar till allvarlig kriminalitet och miljöförstöring.

Lyssna på Erik när han medverkar i Narkopodden avsnitt 4 - Hjälp, tänk om min tonåring röker på ?! och 52 - Huvudsaken med cannabis.

Magnus_rosén-hemsidan

Magnus Rosén

Magnus var basist i hårdrocksgruppen Hammerfall. Han levde rockstjärnelivet i en värld där droger florerade. Men Magnus valde bort droger helt och hållet. Utifrån sina erfarenheter har Magnus utvecklat en livshållning som bygger på att alltid välja det konstruktiva framför det destruktiva.

Föreläser för unga och vuxna om att ge unga framtidshopp. Han delar tankar om livet och utmanar kring de avgörande val vi alla ställs inför, unga såväl som vuxna. Han kryddar även sina föreläsningar med solobasspel.

Lyssna på Magnus när han medverkar i Narkopodden avsnitt 17 - Raka rör med Magnus Rosén

Magnus Rosén är även RNS Ambassadör.

John Andreas_Gentlemen’s Coach

John Andreas

John Andreas, Gentlemen´s Coach, är en mångfasetterad föreläsare. Han brinner för att få människor att ta ansvar, göra sunda val och skapa en riktning mot det vi vill åstadkomma i livet.

John Andreas föreläser om mål, drömmar, drogkurage, attityd och ansvar, och hur den sociala miljön kan påverka individen.

Johan Andreas passar att tala för ungdomar men även för personal på företag.

Lyssna på John när han medverkar i Narkopodden avsnitt 54 - Lev Ditt Drömliv + Narkopodden = SANT och 57 - Val varje dag!

John Andreas är även RNS Ambassadör.

87481229-qKKzK (1)

Staffan Hübinette

Staffan har lång erfarenhet som lärare i socialpedagogik och drogprevention. Staffan var med och startade projektet Narkotikafri Skola och har skrivit många böcker inom ämnet. 

År 2014 erhöll Staffan ECAD Sveriges pris för sina drogförebyggande insatser. 2017 utsågs han av CAN till Årets förebyggare och 2018 erhöll han Svenska Carnegie-institutets journalistpris. Han är även författare till bokserien Vägar till en narkotikafri skola.

Föreläser för skolpersonal om möjligheter och metoder i skolans förebyggande arbete, policy, handlingsplaner och drog-testning.

Lyssna på Staffan när han medverkar i Narkopodden avsnitt 70 - Vägar till en Narkotikafri Skola

Jessica_Vikberg_Press

Jessica Vikberg

Jessica är ordförande för RNS och har arbetat på Tullverket i över 30 år. Nästan lika länge har hon varit engagerad i RNS. Under årens lopp har Jessica informerat om narkotika och narkotikapolitik till unga och vuxna. Genom besök i verkligheten, besök på öppna drogscener samt genom sitt arbete som tullare har hon sett baksidorna av narkotika men hyser hopp om att genom vettig information förmå fler att arbeta mot droger i det lilla och stora sammanhanget.

Föreläser om RNS verksamhet, den svenska narkotikadebatten och hur samhället gemensamt kan verka för drogfrihet.